donderdag 13 december 2012

Materiaal

Zwemmen is makkelijk, wat materiaal betreft dan. Met een zwembroek of -pak en eventueel een brilletje ben je er wel. Een zwembad is handig, maar in zee of in een meertje kan het ook.
Schermers hebben het niet zo makkelijk. Ik heb deze foto gemaakt om te laten zien wat je zoal nodig hebt als je naar een schermtoernooi gaat. Dat is al aardig wat, en dan ben ik de electrische snoertjes nog vergeten.
Van de spullen die je ziet moeten het masker, het ondervest (bovenste rij, tweede van rechts), het vest en de broek ook nog aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Afhankelijk van hoe oud je bent (in welke categorie je schermt), en of je aan officiële KNAS-wedstrijden of aan recreatieve ontmoetingen meedoet moet de kleding bij een bepaalde kracht niet kapot gaan: De stevigste kleding is het meest veilig, gaat waarschijnlijk het langste mee, maar zal ook wat duurder zijn...
Op deze blog zullen artikeltjes verschijnen die alle onderdelen bespreken. Door op het label materiaal te klikken kun je deze berichten dan makkelijk vinden.

Als je begint te schermen op onze club hoef je niet meteen een volledige uitrusting aan te schaffen, maar als je al wat langer schermt en denkt het nog wel een tijdje te blijven doen is het wel zo handig om langzaamaan je eigen spullen bij elkaar te verzamelen. Een wapen, masker en handschoen zijn meestal de eerste aankopen. Als je er dan ook een vest bij doet, hoef je voor de trainingen niets meer van de club te lenen. Het is nu soms al moeilijk onze materiaalkast dicht te krijgen met alle club-spullen erin, dus hoe minder materiaal de club zelf paraat moet hebben, hoe beter.
Op onze website staat een pagina met links naar een aantal schermwinkels. Zo kun je een idee krijgen wat de kerstman kwijt is om b.v. een schermmasker onder de boom te leggen...

P

Geen opmerkingen:

Een reactie posten